Coca-Cola is weer over de top

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het parcours van de Coca-Cola is er de jongste jaren een van vallen en opstaan. Daar kunt u met opties op inspelen.

Enkele maanden geleden schreven we de put augustus 2019 met uitoefenprijs 43,00 dollar. We kregen daar een premie van 1,24 dollar voor. Die strategie heeft bij enkele lezers de wenkbrauwen doen fronsen. Het parcours van de frisdrankengigant is er de jongste jaren een van vallen en opstaan.

We gingen ervan uit dat de koers kon terugbotsen op de steunzone rond 40 dollar. Zo diep zakte de koers niet, maar er kwam wel een terugslag naar omhoog. Ons putje profiteert daarvan. De koers ervan bedraagt nog slechts 0,25 dollar. We zouden die positie het beste sluiten en de winst vastklikken.

Coca-Cola zag zijn winst in het boekjaar 2018 weer groeien, maar de kans is klein dat de winst per aandeel dit jaar dezelfde sprong maakt. Dat is nodig om de hoge waardering van het aandeel te verantwoorden. We denken dat een waarde onderaan de 40 dollar een beter te verdedigen koers zou zijn. Bezitters van de aandelen kunnen in afwachting overwegen calls te schrijven.

Geschreven call

Schrijf de call november 2019 Coca-Cola met uitoefenprijs 48,00 dollar @ 2,13 dollar

Dit contract is at the money. De uitoefenprijs is dus ongeveer gelijk aan de huidige koers. De premie van 2,13 dollar bevat alleen tijdswaarde. Als de koers van het aandeel de juiste weg inslaat en dus daalt, zal de premie snel slinken. We tellen dan uit onze winst. Wordt het aandeel toch nog wat duurder, dan moeten we misschien leveren. U ontvangt dan 50,13 dollar per aandeel (48 + 2,13). Dat zou voor ons geen verkeerde prijs zijn. Technisch ligt rond 50 dollar een stevige weerstand. Het ligt binnen de verwachtingen dat een mogelijke koersstijging rond dat niveau minstens zal pauzeren. Wie geen aandelen van Coca-Cola bezit, raden we het schrijven van calls op dat aandeel ten stelligste af vanwege het te grote risico. Puts kopen kan wel.

Gekochte put

Koop de put november 2019 Coca-Cola met uitoefenprijs 47,00 dollar @ 1,55 dollar

Met dit contract gaan we resoluut à la baisse. We rekenen erop dat de aandelenkoers zakt tot onder 47 dollar. Bij een daling wacht pas technische steun rond 43 dollar. Als het die richting uitgaat, is ons contract ten minste 4 dollar waard. De waarde van onze investering zou dan meer dan maal 2,5 gaan. Meer hoeft dat voor ons niet te zijn. Het grootst mogelijk verlies komt overeen met de betaalde premie, mocht zich voor 15 november geen serieuze waardedaling van het aandeel van Coca-Cola voordoen.

Partner Content