Cofinimmo, Delhaize, EVS, IBA

Het uitlekken dat Delhaize preliminaire fusiegesprekken voert met het Nederlandse Ahold, deed de koers van het aandeel stijgen.

Cofinimmo

De eerstekwartaalcijfers van de vastgoedgroep Cofinimmo beantwoordden aan de verwachtingen, al daalde het netto courante resultaat per aandeel met 0,03 EUR, tot 1,71 EUR. Cofinimmo stelt dat het resultaat in lijn ligt met het vooruitzicht van 6,85 EUR voor het boekjaar 2015. De nettoactiefwaarde bedroeg eind maart 2015 96,49 EUR per aandeel. Cofinimmo plaatste onlangs een obligatie voor een bedrag van 190 miljoen EUR en deed een kapitaalverhoging. De koers van het aandeel beweegt binnen nauwe marges. De top van 110,80 EUR is niet meer binnen handbereik, maar op 94 EUR ligt horizontale steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Delhaize

Het uitlekken dat Delhaize preliminaire fusiegesprekken voert met het Nederlandse Ahold, deed de koers van het aandeel stijgen. De beleggers lijken dus te geloven in een overnamescenario. In 2007 werden al fusiegesprekken gevoerd, maar die leidden tot niets. Vergeleken met toen is de invloed van de familiale Delhaize-aandeelhouders verminderd. Sommige analisten verhoogden hun koersdoel voor Delhaize en ze lijken dus ook te geloven in de slaagkansen van de fusie. De trend van het aandeel blijft stijgend, nadat een forse correctie op 71 EUR ten einde kwam. Even onder 90 EUR ligt de laatste weerstand.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

EVS

De cijfers over het eerste kwartaal van EVS, de groep gespecialiseerd in vertragingsmachines voor livesportevenementen, vielen tegen. Een verrassing is dat niet, omdat EVS traditioneel minder goed presteert in de oneven jaren. Dan worden weinig grote sportcompetities georganiseerd. De omzet daalde met 18,7%, tot 24,1 miljoen EUR, terwijl de bedrijfswinst met 45,2% daalde, tot 5,5 miljoen EUR. De nettowinst kwam 32,5% lager uit, op 4,8 miljoen EUR. EVS keert een brutodividend van 2 EUR per aandeel uit. Voor heel 2015 verwacht EVS een omzet in de vork 100 à 115 miljoen EUR. De trend keerde opnieuw naar dalend. Op 28 EUR ligt steun, terwijl op 34 en 36 EUR weerstand ligt.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

IBA

IBA, het bedrijf gespecialiseerd in protontherapie, zag in het eerste trimester de omzet met 26,7% stijgen, tot 58,6 miljoen EUR, vooral dankzij de verkoop van protontherapiecentra en de inkomsten uit bijhorende diensten. Het orderboekje staat op een recordniveau met 278,8 miljoen EUR. IBA stipt aan mee te dingen naar contracten voor een waarde van meer dan 1 miljard EUR. De groep herhaalde de eerdere verwachting van een gemiddelde omzetgroei met minstens 10% tot 2018. De trend blijft zonder meer à la hausse gericht. Op 21 EUR ligt de eerste steunzone. Een doorbraak boven de top van 25,20 EUR genereert een nieuw technisch aankoopsignaal.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C

Partner Content