Cofinimmo, Lotus Bakeries, Saint-Gobain, Intel

De Belgische beursgenoteerde vastgoedgroep Cofinimmo breidt uit naar Duitsland.

Cofinimmo

De Belgische beursgenoteerde vastgoedgroep Cofinimmo breidt uit naar Duitsland. Ze koopt voor een initieel bedrag van 53,6 miljoen EUR het vastgoed van twee sport- en wellnesscentra in de buurt van Hamburg en Hannover. Vorig jaar investeerde Cofinimmo al 11 miljoen EUR in de aankoop van een Duitse revalidatiekliniek. Na de dubbele top op 112 EUR van maart en april van dit jaar liet de koers van Cofinimmo een forse daling zien, waarbij de stijgende rente een rol speelt. Het aandeel is op zoek naar een bodem die mogelijk kan worden gevormd op 90 EUR, waar een sterke historische horizontale steun ligt.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Lotus Bakeries

Na een kleine schouwbrand in de productievestiging van Courcelles moest Lotus Bakeries enkele dagen later afrekenen met een grote brand in de vestiging van Meise, die begon aan de productielijn voor vanillewafels. Topman Jan Boone kan niet zeggen hoelang het zal duren om de productie in Meise weer op te starten. De brand had in ieder geval geen invloed op de koers van het aandeel, die een nieuwe top neerzette. De trend blijft à la hausse gericht. Op 1250 EUR bevindt zich de eerste horizontale steunzone van enig belang.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Saint-Gobain

De bouwmaterialengroep Saint-Gobain verkoopt de divisie glazen flessen Verallia voor een bedrag van 2,95 miljard EUR aan private-equitygroep Apollo Global Management, waarmee het eerder exclusieve onderhandelingen was gestart. De Franse groep zal 2,5 miljard EUR van dit bedrag gebruiken voor de vermindering van schulden, de uitbetaling van minderheidsaandeelhouders en pensioenlasten. Technisch blijft de trend van het Saint-Gobain aandeel zich stijgend ontwikkelen. In mei 2015 werd een top even onder 44 EUR gevormd, terwijl op 40 EUR een sterke horizontale steun ligt. Zolang die standhoudt, blijft de opwaartse trend intact.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Intel

Chipmaker Intel, het wereldwijde nummer één in de sector, neemt branchegenoot Altera over voor een bedrag van 16,7 miljard USD in cash. Het bod komt niet als een verrassing, omdat het verhaal al een tweetal maanden liep op Wall Street. De overname van Altera is de grootste acquisitie van Intel ooit en zal ertoe bijdragen dat de wet van Moore, die stelt dat de rekenkracht van computerchips elke twee jaar moet verdubbelen, van kracht blijft. Het laatste jaar bewoog de koers van Intel binnen de vork tussen 30 en 37 USD. Een uitbraak uit die zone zal de nieuwe richting bepalen.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Partner Content