Colruyt, Umicore, Danone, Eurodisney

De koers van Colruyt daalde tot bijna het laagste peil van de afgelopen twee jaar.

Colruyt

De koers van Colruyt daalde tot bijna het laagste peil van de afgelopen twee jaar. Dat heeft te maken met de toegenomen concurrentie van onder meer Albert Heijn, dat in België zijn opwachting heeft gemaakt. Colruyt blijft echter niet bij de pakken zitten en de groep lanceert een nieuw winkelconcept, Cru, waarbij eind november 2014 een eerste winkel wordt geopend in Overijse. De nadruk ligt op vers en heel wat producten zullen ter plaatse worden gemaakt. Bovendien stapt Colruyt af van de waarborg voor de laagste prijzen. Technisch keerde de trend van het Colruyt-aandeel naar dalend. Een daling onder de horizontale steun rond 35 EUR kan de baisse in een stroomversnelling brengen.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Umicore

De holding GBL trok zijn belang in de Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore op tot 10,6%, tegenover 9,5% eerder. Dat blijkt uit een participatiemelding. Naast aankopen leidde ook de vernietiging van eigen aandelen door Umicore ertoe dat het belang van GBL toenam. De winst van Umicore staat echter onder druk door de lage prijzen van platina, goud en andere edelmetalen die de groep recycleert. Technisch verzwakte de trend van het Umicore-aandeel duidelijk. Een daling onder de laatste steun op 30,70 EUR kan de voorbode betekenen van een verdere afbrokkeling van de koers.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Danone

Het lijkt erop dat de Franse voedingsgigant Danone de divisie gezondheidsbevorderende producten, zoals Actimel, wil verkopen aan het Duitse Fresenius. Volgens analisten kan de verkoop 3 miljard EUR opbrengen. De deal is echter nog niet rond. Fresenius bezit al een afdeling medische voeding en een overname kan de aanwezigheid in die sector een boost geven. De koers van Danone beweegt al jaren binnen een vrij smalle bandbreedte tussen 50 en 60 EUR. De laatste tijd verzwakte de trend. Rond 50 EUR ligt een redelijke horizontale steunzone. Begeeft die het, dan wacht de volgende afspraak op 46 EUR. Vanaf 55 EUR neemt de weerstand toe.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Eurodisney

De zwakkere economie in Europa heeft gevolgen voor Eurodisney, de uitbater van Disneyland Parijs. De groep verwacht voor het op 30 september 2014 eindigende boekjaar een vermindering van het aantal bezoekers met 700.000 à 800.000, tot 14,1 tot 14,2 miljoen. De zwaar met schulden beladen groep kondigde daarom een herkapitalisatie van 1 miljard EUR aan. Die wordt gesteund door het Amerikaanse moederhuis Walt Disney, dat een belang van 40% in Eurodisney aanhoudt. De aankondiging leidde tot een koersdaling met 10% en de beurskapitalisatie van het aandeel bedraagt nog amper 135 miljoen EUR. De trend van Eurodisney blijft overduidelijk dalend.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Partner Content