Dapper à la hausse met Proximus

© belga
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De koers van de telecomgroep vertoonde de afgelopen maanden een neerwaartse trend. Dat biedt mogelijkheden.

Proximus verwacht het jaar af te sluiten met een vrijwel stabiele omzet op de thuismarkten en een lichte groei van de bedrijfskasstroom (ebitda). Het besparingsplan wordt voort uitgevoerd. Dat is positief. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de telecomgroep.

Dominique Leroy, de CEO van Proximus, heeft af en toe een akkefietje met de grootste aandeelhouder, de Belgische staat. Ze dreigt zelfs de investering van 3 miljard euro in het supersnelle glasvezelnetwerk op te schorten als die pas na 20 à 25 jaar zou kunnen worden terugverdiend. Leroy beseft dat de regering het dividend van ruim 5 procent bruto best kan gebruiken. Toch vertoonde de koers de afgelopen maanden een neerwaartse trend en staan we zo’n 15 procent onder de jaarpiek van mei. Dat biedt mogelijkheden.

Geschreven put

Schrijf put Proximus september 2018 met uitoefenprijs 29,00 euro @ 2,73 euro

We kunnen onze vertrouwde strategie toepassen en ons opstellen langs de schrijverszijde. Met de voorgestelde geschreven put haalt u direct 273 euro (100 x 2,73) binnen. We hopen op een koersstijging van het aandeel. Als de koers tot 29 euro (of hoger) stijgt, zal de koper van deze putoptie zeker niet reageren. De premie blijft dus van u.

Mocht het toch de andere kant uitgaan, dan moeten we de aandelen Proximus kopen tegen 29 euro. Maar we hebben al 2,73 euro ontvangen. Onze uiteindelijke aankoopprijs is daardoor gereduceerd tot 26,27 euro per aandeel. Hou er rekening mee dat we hier actief zijn op een erg beperkte markt. Het is dus absoluut noodzakelijk strikte koerslimieten vast te leggen en te respecteren.

Gekochte call

Koop call Proximus juni 2018 met uitoefenprijs 30,00 euro @ 0,76 euro

Wie wat meer risico aandurft, kan dapper à la hausse gaan met een gekochte calloptie. Voor dat contract betaalt u slechts 0,76 euro. We hopen erop dat de aandelenkoers weer richting de jaarpiek van 32,80 euro kan evolueren. In dat geval is onze call tenminste 2 euro waard. Dat zou neerkomen op bijna een verdrievoudiging van onze investering. Even dromen mag, zeker als die droom geenszins onrealistisch is. We hebben tijd gekocht tot 15 juni volgend jaar.

Partner Content