De winst sputtert bij Amazon

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Amazon blijft wel groeien en hoge kasstromen genereren, maar er zijn toch problemen. Aandeelhouders raden we aan te verkopen of callopties te schrijven op de stukken.

Amazon is van plan een nieuwe supermarkt te openen, die losstaat van de Whole Foods- en Amazon Go-ketens. Die winkel zal naar verwachting in 2020 in Los Angeles opengaan. De nieuwe keten zal de concurrentiestrijd tussen Amazon en rivalen zoals Walmart, Target en Kroger verder aanwakkeren. Amazon blijft wel groeien en hoge kasstromen genereren, maar er zijn toch problemen. Het bedrijf heeft in het derde kwartaal voor het eerst in meer dan twee jaar minder winst geboekt, deels door investeringen in 24 uursbezorging voor Prime-klanten en andere initiatieven.

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op 2,1 miljard dollar, of 4,23 dollar per aandeel, op een omzet van 69,98 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar viel de winst met 5,75 dollar per aandeel hoger uit. Maar nog erger is de voorspelling dat de omzet het laatste kwartaal van dit jaar tussen 80 en 86,5 miljard dollar zal uitkomen. Dat is lager dan algemeen was verwacht. Ook de winst zal dalen. Aandeelhouders raden we aan te verkopen of callopties te schrijven op de stukken.


Geschreven call

Schrijf de call Amazon maart 2020 met uitoefenprijs 1760 dollar @ 140 dollar

Door dit contract te schrijven hebben we de plicht aandelen Amazon te verkopen tegen 1760 dollar. We krijgen daarvoor wel 14.000 dollar (100 x 140). Dat geeft een rendement op de koers van het aandeel van bijna 8 procent. Let goed op: ondanks de grote absolute waarde van het aandeel (1780 dollar) is de contractgrootte van de opties toch 100 stuks. Als de koers tegen alle verwachtingen toch zou stijgen, moeten we misschien verkopen. We ontvangen dan 1900 dollar per aandeel (1760 + 140). Dat is dicht tegen de hoogste koers van dit aandeel.


Gekochte put

Koop de put Amazon april 2020 met uitoefenprijs 1670 dollar @ 55,50 dollar

Dit contract komt in aanmerking voor wie à la baisse wil gaan op Amazon, maar de aandelen niet bezit. Er is wel een investering van 5500 dollar (100 x 55,50) per contract nodig. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar het kan naar onze mening wel de moeite lonen. Bij terugval ligt een technische steun rond 1650 dollar, maar als die het begeeft, kan het snel veel lager gaan. Vergeten we niet dat een aandeel van Amazon op de dag voor Kerstmis vorig jaar nog slechts 1300 dollar waard was. Die putoptie zou dan ten minste 370 dollar waard zijn. Dat is 6,5 keer onze inzet.

Partner Content