Deceuninck, Kinepolis, Mobistar, Facebook

De mobilofoonoperator Mobistar maakte beter dan verwachte cijfers bekend over het tweede kwartaal van 2014.

Deceuninck

Over het eerste helft van 2014 maakte Deceuninck, de producent van pvc-profielen voor de bouwsector, teleurstellende cijfers bekend. Zo steeg de geconsolideerde omzet met amper 0,4%, tot 264,2 miljoen EUR, een gevolg van de sterke euro, en dat ondanks een volumetoename met 5,5%. De bedrijfswinst verminderde van 6,7 miljoen EUR tot 4 miljoen EUR. De nettowinst bleef stabiel op 0,4 miljoen EUR. De groep, die stijgende verkopen verwacht voor het tweede semester, wil de winstgevendheid behouden door een strikte kostenbeheersing. Na het nieuws leverde de koers meer dan 10% in. De trend keerde naar dalend. Op 1,80 EUR bevindt zich de laatste steun. Een daling daaronder kan meer baissepotentieel vrijmaken.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Kinepolis

De Belgische bioscoopgroep Kinepolis, waarvan het aandeel een maand geleden in vijven werd gesplitst, maakte de overname van de Nederlandse Wolff-bioscopen bekend. De groep, die nog niet in Nederland actief was, wil daarin 50 miljoen EUR investeren. Het nieuws van de acquisitie resulteerde in een koerssprong van het aandeel met meer dan 10%. Kinepolis bekijkt nog andere kansen in andere landen als onderdeel van een expansiestrategie, maar de groep sluit occasionele superdividenden niet uit. De trend van het Kinepolis-aandeel blijft sterk à la hausse gericht. Op 25 EUR bevindt zich een stevige, horizontale steunzone. Recentelijk kwam een nieuwe topkoers op het bord.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Mobistar

De mobilofoonoperator Mobistar, de nummer twee in België, maakte beter dan verwachte cijfers bekend over het tweede kwartaal van 2014. Weliswaar kromp de omzet met 13%, tot 281,5 miljoen EUR, maar dat cijfer overtrof de verwachtingen. De nettowinst brokkelde af van 22,3 miljoen EUR tot 15 miljoen EUR, maar ook dat was beter dan voorspeld. Per aandeel werd 0,25 EUR verdiend. Het aantal klanten van Mobistar verminderde met 50.000, tot 3,04 miljoen, maar de besteding per klant en per maand verhoogde van 23,4 EUR tot 23,9 EUR, de eerste toename sinds 2010. De kostenbesparingen werpen stilaan vruchten af. Op de grafiek zien we een bodemvorming.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Facebook

De cijfers die de Amerikaanse internetreus Facebook over het tweede kwartaal bekendmaakte, kregen een zeer gunstig onthaal. Ze overtroffen de verwachtingen van de analisten. Zo steeg de omzet met 61%, tot 2,91 miljard USD, terwijl de nettowinst 791 miljoen USD bereikte, tegenover 333 miljoen USD. Per aandeel werd 0,30 USD verdiend, te vergelijken met 0,13 USD over dezelfde periode van 2013. Technisch blijft de trend tot nader order sterk stijgend. Onlangs brak het aandeel uit boven de vroegere top van maart 2014 even boven 70 USD, een sterk technisch haussesignaal. Op 70 USD bevindt zich nu de eerste steunzone. Fundamenteel blijven we het aandeel (zeer) duur vinden.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Partner Content