China en daarbuiten

China en daarbuiten

China National Offshore Oil Company (CNOOC) behoort met een beurskapitalisatie van 56 miljard dollar tot de grotere olie- en gasspelers ter wereld.

Nieuwe bezem

Nieuwe bezem

De eerste resultaten van Deceuninck, de West-Vlaamse producent van pvc-profielen, onder CEO Francis Van Eeckhout, de opvolger van de opgestapte Tom Debusschere, zijn een meevaller.

Betere marges

Betere marges

We vinden de halfjaarcijfers, anders dan de cijfers over het eerste kwartaal, wel overtuigend. De omzet groeit niet alleen, de winstmarges herstellen naar aanvaardbare niveaus. Het aandeel is dan ook nog relatief goedkoop geprijsd.

Wind in het zeil

Wind in het zeil

Met de overname van Dimension-Polyant, de wereldmarktleider in zeildoeken, toont Sioen Industries dat het klaar is voor een nieuwe groeifase.

Michelin: met gierende banden

Michelin: met gierende banden

De bekende bandenproducent heeft een zeer degelijk eerste semester achter de rug. Het aandeel blijft gezien de zeker sterke vrijekasstroomgeneratie en de sterke marktpositie binnen de bandensector erg redelijk gewaardeerd. Vandaar de adviesverhoging.

De stal wordt uitgemest

De stal wordt uitgemest

Laag, lager, laagst. Dat geldt dezer dagen niet alleen voor de aandelen uit de oliedienstensector, maar ook voor de meststoffensector. Vooral het aandeel van CF Industries krijgt klappen.

Bodem bereikt

Bodem bereikt

Na concurrent Halliburton ziet nu ook Schlumberger, veruit de grootste oliedienstenspeler ter wereld, de bodem in de zwaar depressieve oliecyclus. Tijd om weer in de sector te investeren.

Daimler: sterrenbelegging

Daimler: sterrenbelegging

Daimler was niet meteen een bedrijf dat al een tijd op onze radar stond. Maar de erg positieve ontwikkeling van de verkoopcijfers de afgelopen jaren en de lage waardering hebben daarin verandering gebracht. We verwachten een verdere 'herwaardering' van het aandeel.

Flash Solstad Offshore

Flash Solstad Offshore

Solstad Offshore beleeft net als andere oliedienstenbedrijven een beroerde tijd. Maar Aker komt het noodlijdende familiebedrijf ter hulp en wil meteen Solstad laten fuseren met sectorgenoot Rem Offshore, waar een herstructureringsplan door Aker werd geblokkeerd.

Afrika versus Vivendi

Afrika versus Vivendi

Wie in Bolloré belegt, gaat in de eerste plaats voor het Afrikaanse groeipotentieel. De holding beschikt over het grootste logistieke netwerk van Afrika. De koers van het aandeel onderging een forse correctie.

Gamechanger in spe

Gamechanger in spe

Alles zit operationeel mooi op schema bij Mithra. De slaagkansen van de kandidaat-producten Estelle en Donesta ogen goed, wat niet wordt weerspiegeld in de waardering.

Groeipotentieel intact

Groeipotentieel intact

De langetermijnvooruitzichten voor palmolie blijven onverminderd positief. We zien het plantageaandeel Sipef dan ook als een vaste portefeuillewaarde voor de komende jaren.

Verborgen schat

Verborgen schat

Etex Group, de Belgische specialist in bouwmaterialen, is een aandeel voor de langetermijnbelegger. Vroeg of laat zal de markt de waarde ervan wel ontdekken.

Pijplijn vol belofte

Pijplijn vol belofte

De snel evoluerende pijplijn van Argen-x, de uitstekende deal met AbbVie en de instap van gespecialiseerde Angelsaksische fondsen in het kapitaal zijn veelbelovend. Al dat goede nieuws is onvoldoende weerspiegeld in de koers van het aandeel.

Afrikaans goud

Afrikaans goud

Met een beurskapitalisatie van 600 miljoen dollar en een verwachte jaarlijkse goudproductie van 190.000 ounce is er nog opwaarts potentieel voor Asanko Gold. Maar produceren in Afrika is wel risicovoller.

Olie drijft weer boven

Olie drijft weer boven

De prijs van een vat ruwe olie noteert op het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Het United States Oil Fund is de grootste en populairste tracker om weer te beleggen in termijncontracten of futures op ruwe olie.

Een Lazarus-verhaal?

Een Lazarus-verhaal?

Wie het risico niet schuwt, zou in Frontline weleens het gokje van de komende maanden en jaren kunnen vinden. Succes is echter niet gegarandeerd!

Fantastisch goudproject

Fantastisch goudproject

Novagold Resources heeft volgens velen het belangrijkste nog niet ontwikkelde goudmijnexploratieproject ter wereld: Donlin Gold in Alaska.

Stevig doorgaan op het groeipad

Stevig doorgaan op het groeipad

7C Solarparken zal zijn doelstellingen van het nieuwe businessplan tot 2017 minstens halen. De aantrekkelijke investeringsmogelijkheden van de nieuwbouwmarkt maken de komende jaren rendabele extra groei mogelijk.

Recept voor succes

Recept voor succes

Kaminak Gold Corporationis een beloftevol, weinig risicovol project in een juridisch veilig land, met een sterk management en een stevige aandeelhoudersstructuur. Nu de edelmetaalprijzen stijgen, is dat de ideale voedingsbodem voor succes.