Glas AB InBev eerder halfvol

De aandelen van AB InBev verloren in drie weken 15 procent. Toch hebben insiders nog vertrouwen in de brouwer. Met deze haussestrategieën mikken we op herstel.

De slabakkende bierverkoop in kernmarkten als de VS, Brazilië en Mexico en de overwinning van Donald Trump deden de aandelen van AB InBev in drie weken tijd 15 procent verliezen. Het verlies van marktaandeel tegenover zwakke rivalen is opmerkelijk. De uitslag van de Amerikaanse verkiezingen weegt eveneens op de omzet in Mexico, goed voor 9 procent van de bedrijfswinst.

Een aantal insiders heeft nochtans veel vertrouwen in de bierbrouwer. Het investeringsvehikel Patrinvest, dat in handen is van de AB InBev-families Van Damme en Van der Straten-Ponthoz, heeft vorige week voor 105 miljoen euro aandelen van de brouwer gekocht. Patrinvest kocht een miljoen aandelen tegen 104,78 euro per stuk. Als die kenners erg positief staan tegenover het aandeel, wie zijn wij dan om aan een heropleving van de koers te twijfelen? We stellen u graag twee hausse-strategieën voor om te mikken op een herstel.


Eenvoudige haussestrategie

Schrijf put AB InBev januari 2017 met uitoefenprijs 96 euro @ 4,50 euro

Met deze positie heeft u de plicht aandelen AB InBev te kopen tegen 96 euro. U ontvangt voor het innemen van die positie een (riante) premie van 4,5 euro. Als u dus zou aangewezen worden, koopt u het aandeel tegen 91,5 euro (96-4,5). Dat is 5 procent onder de huidige koers. Maar als de koers van het aandeel tegen 20 januari 2017 hoger is dan 96 euro, dan hoeft u niets te doen dan uitkijken wat u met de definitief verworden premie van 4,50 euro zult aanvangen. Een leuk nieuwjaarsgeschenk.


Bull call spread

Koop call AB InBev maart 2017 met uitoefenprijs 95 euro @ 5,50 euro

Schrijf call AB InBev maart 2017 met uitoefenprijs 105 @ 1,90 euro

Deze ‘bull call spread‘ gebruikt u wanneer u denkt dat de koers van de onderliggende waarde matig zal stijgen in de nabije toekomst. Door het schrijven van de out-of-the-money call (uitoefenprijs ver boven de huidige koers), vermindert u de prijs van de haussepositie. Maar anderzijds ziet u af van de kans op een grote winst als de prijs van de onderliggende waarde omhoog schiet. U maakt de grootst mogelijke winst, namelijk 6,4 euro, als de koers van AB InBev stijgt tot 105 euro. Uw maximaal verlies bedraagt de inzet van 3,6 euro (5,5-1,9). Die lijdt u als de koers niet boven 95 euro geraakt tegen 17 maart 2017.

Partner Content