Goedkoop in Pan American Silver

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

We schreven al dat weinig metalen een belegger meer bezighouden dan goud. Maar dat is buiten zilver gerekend. Ook daarvoor houden rabiate voor- en tegenstanders elkaar min of meer in evenwicht.

Begin dit jaar leken de liefhebbers van zilver wat de bovenhand te halen. Maar lang bleven ze niet aan het feest. Eind februari zakte de zilverprijs weer onder 15 dollar per troy ounce, het laagste niveau sinds december 2018. Het is dan ook logisch dat een aandeel als Pan American Silver daar ook onder lijdt. De koers donderde naar het laagste niveau in drie jaar. We denken dat de beurs overdrijft in negatieve zin.

Normaliter staan we het liefst langs de schrijverskant. Via geschreven posities proberen we dan winst te realiseren. Maar in dit geval zouden we het aandurven een zuivere, goedkope, calloptie te kopen.

Gekochte call

Koop de call januari 2020 met uitoefenprijs 13,00 dollar @ 0,57 dollar

De uitoefenprijs is een heel stuk hoger dan de huidige aandelenkoers. Maar we betalen dan ook slechts 0,57 dollar om acht maanden te kunnen wachten tot de aandelenkoers weer stijgt. De koers zal de eerste weerstand ondervinden rond 13 dollar. Dat is ongeveer 30 procent hoger dan vandaag. Minder dan een maand geleden was het aandeel nog ongeveer zo duur. Onmogelijk is zo’n koersstijging dus niet. We rekenen echter op meer. Zodra de weerstand rond 13 dollar het begeeft, kan de koersstijging vlot tot 15 à 16 dollar gaan. In dat geval is onze call tenminste 2 à 3 dollar waard. Dat zou een substantiële winst betekenen.

Geschreven put

Schrijf de put oktober 2019 met uitoefenprijs 12,00 dollar @ 2,00 dollar

Uiteraard is ook het schrijven van een putoptie zinvol. U ontvangt direct een premie van 2 dollar. Deze put is ‘in the money’ omdat de aandelenkoers hoger is dan de uitoefenprijs. De bezitter van de put kan in theorie direct overgaan tot uitoefening. Dan zou u 12 dollar moeten betalen voor de stukken, verminderd met de premie van 2 dollar. De bezitter van de put zou dus 10 dollar ontvangen per aandeel. Dat is ongeveer de huidige koers. Hij zal dat niet doen. Wij rekenen er echter op dat de aandelenkoers gaat stijgen. Vanaf een stijging met 20 procent is dit contract intrinsiek waardeloos en is de premie binnen. Dat is het scenario dat wij verwachten.

Partner Content