Haussestrategie op Qualcomm

© REUTERS

Qualcomm is een kwaliteitsaandeel en het chipbedrijf blijft aan de weg timmeren. We gaan resoluut à la hausse.

Qualcomm worstelt met problemen. Apple gaat in de aanval tegen de te hoge octrooien die Qualcomm aanrekent. Aangezien de rechtbank BlackBerry gelijk heeft gegeven in zijn conflict met Qualcomm, ziet het er niet rooskleurig uit voor de chipbouwer. Qualcomm probeert de zorgen van de beleggers over de royaltybetalingen van Apple wat te sussen, maar wellicht zullen die royalty’s de volgende kwartalen ook wegvallen. Qualcomm verwacht bovendien dat het in het lopende derde kwartaal minder winst boekt dan waar het eerder op rekende. Als daar meer duidelijkheid over komt, zou dat de aandelenkoers van Qualcomm negatief kunnen beïnvloeden.

Al dat minder leuke nieuws mag ons niet van de wijs brengen. Qualcomm is een kwaliteitsaandeel en het bedrijf blijft aan de weg timmeren. Net zoals Melexis bij ons zet Qualcomm volop in op technologie voor zelfrijdende wagens. We gaan resoluut à la hausse.


Synthetische long call

Koop 100 aandelen Qualcomm @ 57,40 dollar

Koop 1 put Qualcomm oktober 2017 met uitoefenprijs 52,50 dollar @ 1,50 dollar

Wie nog geen aandelen van Qualcomm bezit, geven we de raad van de koerszwakte gebruik te maken om een eerste positie in te nemen. Omdat het niet uitgesloten is dat de koers later nog eens een appelflauwte doormaakt, geven we mee dat u die positie kunt beschermen met een goedkope put.

Als al het slechte nieuws nog niet in de koers verrekend zit, zal dit contract onze aandelenpositie beschermen tot 20 oktober. Tegen dan weten we wellicht meer over het conflict met Apple. De laagste koers in twaalf maanden ligt 12 procent onder de koers vandaag. Rond dat niveau (50 euro) ligt een steunzone. Mocht het die richting uitgaan, dan zal deze putoptie snel verdubbelen in waarde. Voor wie zuiver met opties wil werken, wijzen we op mogelijkheid van geschreven puts.


Geschreven put

Schrijf 1 put Qualcomm oktober 2017 met uitoefenprijs 55,00 dollar @ 2,50 dollar

Zolang de aandelenkoers boven 55 dollar blijft, houdt u de premie van 2,50 dollar (x 100). U kunt pas worden gedwongen de aandelen te kopen, als de koers onder 55 dollar zakt. U betaalt dan 52,50 dollar per aandeel van Qualcomm, of ongeveer 9 procent onder de huidige koers. Het zou een mooie prijs zijn voor dat kwaliteitsaandeel. Bedenk dat het in juli 2014 nog werd verhandeld tegen meer dan 80 dollar.

Partner Content