Herstel bij Ahold Delhaize

© belga

Het jaarrapport van Ahold Delhaize was niet onaardig. Met opties gaan we weer resoluut à la hausse.

Topman Dick Boer vertrekt op 1 juli bij Ahold Delhaize en wordt opgevolgd door Frans Muller. Het retailbedrijf wil bovendien 2 miljard euro eigen aandelen inkopen. Dat is goed nieuws voor de aandeelhouders, naast het niet te versmaden dividend van 3,5 procent. Ahold Delhaize is goed bezig in de Verenigde Staten, zijn belangrijkste markt. Ook de e-commerceactiviteiten maken vooruitgang. Het rapport was dus niet onaardig. Concurrent Kroger presteert eveneens sterk in de Verenigde Staten. Het kan erop wijzen dat de vrees voor de komst van Amazon/Wholefoods onnodig was.

We gaan dus weer resoluut à la hausse op Ahold Delhaize. Midden november schreven we de put 15 juni 2018 met uitoefenprijs 18,00 euro. U kreeg daar 2,10 euro voor. Vandaag is dat contract vrijwel waardeloos (0,29 euro). We kiezen voor zekerheid en sluiten dat contract. De winst (bruto 1,81 euro) steken we op zak en we proberen dat nummertje nog eens op te voeren.


Geschreven put

Schrijf put Ahold Delhaize december 2018 met uitoefenprijs 21,00 euro @ 2,48 euro

Voor dat contract raapt u meteen 2,48 euro op. Zolang de koers van het aandeel van Ahold Delhaize stijgt, gebeurt er niets. Of toch: de tijdswaarde glipt uit de premie en tegelijk zakt de intrinsieke waarde. Tweemaal bingo. Het gevaar zit in een onverwachte koerscorrectie. Dan moet u de aandelen misschien kopen. U betaalt dan 21 euro, min de ontvangen premie van 2,48 euro, of 18,52 euro per aandeel. Dat is 6 procent onder de huidige koers.


Gekochte put

Koop put Ahold Delhaize december 2018 met uitoefenprijs 18,00 euro @ 0,77 euro

De aandelenkoers van Ahold Delhaize kan ook in elkaar storten. We verwachten dat niet, maar niemand kan garanties bieden. Daarom kan de geschreven put worden gecombineerd met een gekocht contract met een lagere uitoefenprijs. Met die beperkte investering van 0,77 euro per contract bent u beschermd tegen een scherpe koersdaling van het aandeel. U bezit dan het recht de aandelen te verkopen tegen 18 euro, ongeacht de koers.

Partner Content