Onze optieconstructies, deel 2

Apple store © .

We hebben u de voorbije weken een tiental optieconstructies gepresenteerd. Tijd om de huidige stand van de posities onder de loep te nemen.

Zo kochten we een putoptie om de winst op de aandelen Apple te beschermen als de koers zou dalen. Intussen doet dat contract zijn werk. Afwachten. Hetzelfde advies voor de gekochte put. We rekenen op een verdere koerscorrectie. We schreven de call september 155 dollar om extra rendement te halen op onze aandelen. Intussen is de waarde van die calloptie gehalveerd. We zouden de winst veilig stellen en dat contract sluiten door de optie terug te kopen. Zonder investering winnen we 2,70 dollar x 100 per contract.

Begin april schreven we de call september 90 euro op het aandeel Galapagos en het is raak. De prijs van de callopties was hoog. Door de terugval van de koers daalde de prijs van de opties sterk. We ontvingen een premie van 5,10 euro. Vandaag kan de positie gesloten worden tegen 0,70 euro. We zouden dat doen en de winst (5,10-0,70) op zak steken. De geschreven put is voorlopig ongeveer het dubbele waard. We hebben nog tijd om te wachten op een nieuwe opleving van de koers.

Het bpost-aandeel wint de jongste dagen toch weer wat aan waarde. Het kan nog een heel eind hoger. Het aandeel kost slechts 13 keer de jaarwinst. Het aantrekkelijk dividend kan menig belegger bekoren. We blijven dus achter de positie staan. Nieuwkomers hebben de kans om mee op de boot te springen.

Voor LVMH blijven de perspectieven op lange termijn goed. Maar we hadden een terugval op korte termijn verwacht. De topman Bernard Arnault had daar ook voor gewaarschuwd. Bestaande aandeelhouders konden hun positie beschermen met de geschreven call september 200. De haussebeweging van de koers is stilgevallen, maar het kwam iets later dan verwacht. Daarom is de optie nog in waarde gestegen. Geen paniek. De tijdswaarde zal snel verminderen. En als de koers nog wat daalt, verdwijnt ook de intrinsieke waarde. Afwachten.

De koers van de geschreven put deed wel wat we hadden verwacht. We ontvingen 9,70 euro per contract. Sluiten kan mits de premie van 2,30 euro te betalen. Als u dat nu doet, wint u 7,40 euro.

De grote bazen van de Franse oliereus Total straalden veel vertrouwen uit. Dat was de reden van onze haussepositie, eventueel beschermd met een goedkope gekochte put. De situatie is nauwelijks veranderd. Afwachten.

Partner Content