Opnieuw schuim bij AB InBev

© belga
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De koers van het aandeel van AB InBev leeft weer op. Daar kunt u met opties op inspelen.

Voor de recentste constructie (geschreven put) kwam de heropleving van de aandelenkoers van AB InBev net te laat. We moesten de aandelen opnemen tegen 83 euro. Dat is allerminst een ramp, aangezien veel experts een koersdoel van 100 euro en meer in het vooruitzicht stellen. De geschreven call december met uitoefenprijs 90 euro was wel een schot in de roos. De premie van 1,82 euro is volledig binnen.

De aandelenkoers is nu wel fors aan het stijgen. De vraag is of het niet te snel gaat. Sinds begin dit jaar dikte de koers al aan met 26 procent. Het langetermijngemiddelde op 74 à 75 euro is het volgende obstakel. Het kan geen kwaad de bestaande posities minstens gedeeltelijk af te dekken op korte termijn (richting juni) met geschreven calls.

Geschreven call

Schrijf call juni 2019 AB InBev met uitoefenprijs 75 euro @ 2,11 euro

Aandeelhouders van AB Inbev kunnen met dit contract weer wat extra rendement oprapen. Het zou ons niet verbazen als de hausse een tijdelijke pauze inlast. Als dat gebeurt, zal de premie langzaam smelten als sneeuw voor de zon. Mocht de koers toch verder omhoog stomen, dan moet u de aandelen misschien verkopen. U ontvangt dan 75 euro en behoudt de premie van 2,11 euro. Dat is samen 7 procent meer dan de huidige koers. Wilt u liever niet verkopen tegen 75 euro per aandeel, dan kunt u overwegen een call te schrijven met een hogere uitoefenprijs, zoals de call juni met uitoefenprijs 80 euro. Die levert uiteraard een veel lagere premie op (0,84 euro).

Wie geen aandelen van AB InBev bezit en toch wat ziet in het scenario van een hapering rond 75 euro, kan overwegen een put te schrijven. We hebben die techniek al enkele keren met succes toegepast.

Geschreven put

Schrijf put juni 2019 AB InBev met uitoefenprijs 75 euro @ 5,35 euro

Met dit contract vangt u een mooie premie, zonder directe investering. Zolang de aandelenkoers blijft hangen rond 75 euro of hoger, zit u in het winnende kamp en bent u eigenaar van de premie. Valt de koers van de bierbrouwer terug, dan moet u de aandelen wellicht kopen. U betaalt dan 75 euro, verminderd met de ontvangen premie van 5,35 euro, of 69,65 euro. Bij terugval wacht een eerste steun rond 68 euro. Pas als die het begeeft, kan het snel richting de volgende steun rond 57 euro gaan. Maar zover zijn we nog niet. Vergeet niet dat AB InBev een dividendrendement van 2,5 procent in het vooruitzicht stelt. Zelfs als het dividend wordt gehalveerd, zal dat de koers ondersteunen, mocht er nieuw onheil dreigen.

Partner Content