RHJ International, Fiat, Rémy Cointreau, Twitter

Sprookjes blijven niet duren. Dat ondervond ook het Amerikaanse sociaalnetwerkaandeel Twitter.

RHJ International

De holding RHJ International, die nog altijd volop in een herstructurering zit, kondigde een spin-off aan van zijn belang in de zakenbankactiviteiten, die eerder onder Ripplewood Holdings vielen, naar een nieuwe entiteit, Kleinwort Benson Advisors. RHJ International houdt een belang van 19% in die nieuwe entiteit aan, terwijl Tim Collins een participatie van 81% heeft. Daarnaast gaf RHJ toestemming aan de nieuwe entiteit om de naam Kleinwort Benson Advisors te gebruiken gedurende een periode van zeven jaar. Over 2013 bleven de koersbewegingen van het RHJ-aandeel beperkt en momenteel beweegt het aandeel zijwaarts. Een daling onder de horizontale steun op 3,65 EUR kan de voorbode zijn van een nieuwe daling. Op 3,80 EUR ligt de eerste weerstand.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Fiat

De Italiaanse autogroep Fiat lijfde begin januari 2014 Chrysler volledig in. Fiat had al een belang van 58,54% in de Amerikaanse autoreus. De Italianen tellen 3,65 miljard USD neer voor het resterende belang van 41,46% dat in handen is van een stichting die behoort tot de United Auto Workers en die de ziekteverzekering voor de gepensioneerden van Chrysler betaalt. Beide partijen kwamen overeen dat Fiat nog bijkomend 700 miljoen USD stort in die stichting. Fiat hoeft geen kapitaalverhoging door te voeren om de deal te financieren, iets waarvoor vele beleggers hadden gevreesd. Het nieuws werd begroet met een koerssprong, waarbij de vorige top op 6,40 EUR werd overschreden. Daar ligt nu de eerste steun. De trend blijft sterk opwaarts gericht.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Rémy Cointreau

Drie maanden na zijn aanstelling geeft CEO Frederic Pflanz er “om persoonlijke redenen” de brui aan. Tot een nieuwe topman wordt gevonden, zal de voorzitter van de raad van bestuur, François Hériard Dubreuil, de taken van Pflanz op zich nemen. De meeste analisten menen dat dit ontslag slecht nieuws is. De laatste tijd vielen de resultaten van de nummer twee in Frankrijk, na Pernod-Ricard, tegen, terwijl de omzet in de opkomende landen en in het bijzonder China tegenviel. Bovendien vervoegde CFO Luca Marotta Rémy Cointreau pas in juli 2013. De groep voorziet voor het boekjaar 2013-2014 een winstdaling met dubbele cijfers. Na de top van 100 EUR, die eind februari 2013 werd bereikt, keerde de trend naar dalend.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 3B

Twitter

Sprookjes blijven niet duren. Dat ondervond ook het Amerikaanse sociaalnetwerkaandeel Twitter, waarvan het IPO dateert van november 2013. De aandelen werden uitgegeven tegen 26 USD, maar tijdens de eerste noteringsdag sloten de aandelen 70% boven hun introductieprijs. Dat was slechts een begin, want een heuse recordrace zorgde ervoor dat eind december 2013 een topkoers van meer dan 73 USD op het bord kwam. De huidige reactie betekent geenszins het einde van de stijgende trend. Op 60 USD situeert zich nu de eerste steun van enig belang, met een nieuwe steunzone rond 55 USD. Een doorbraak boven de top van 73 USD geeft een nieuw technisch aankoopsignaal, maar fundamenteel bekeken vinden we Twitter duur.

Advies: niet kopen

Risico: hoog

Rating: 3D

Partner Content