Barco: trop is te veel

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het aandeel van Barco is sinds begin dit jaar al met meer dan 50 procent gestegen. Daar spelen we op in met een geschreven call en een gekochte put.

Bezitters van Barco-aandelen zullen zich in de handen wrijven. De aandelen zijn sinds begin dit jaar al met meer dan 50 procent gestegen. In het eerste kwartaal haalde Barco een hogere omzet dan verwacht. Analisten en beleggers zijn in de ban van ClickShare, een tool die een mobiel toestel naadloos met een presentatiescherm koppelt. Van die applicatie gingen al meer dan 500.000 stuks de deur uit. Barco wil met de technologie de wereldleider worden in draadloze presentaties.

Barco verwacht dit jaar meer omzet en meer winst. Maar de vraag wordt gesteld of de sterke beursstijging daar al niet te fors op vooruitgelopen is. De kaspositie is royaal, maar volstaat die om de beurskoers te verantwoorden? Wij zien stilaan een overdreven stijging. Daarom denken we eerder aan winst nemen. Dat kan door de aandelen te verkopen, maar opties zijn een andere mogelijkheid. Door het schrijven van calls kunnen bezitters van de aandelen wat extra rendement proberen te behalen.


Geschreven call

Schrijf de call december 2019 Barco met uitoefenprijs 160,00 euro @ 10,10 euro

Met dit contract haalt de schrijver direct een premie binnen van 6,5 procent op de huidige beurskoers van het aandeel. We gaan ervan uit dat de koers in het beste geval stabiliseert, maar eerder zal dalen de komende maanden. Als de gebeurt, dan zit u goed. Mocht Barco onverwachts een wit konijn uit zijn hoed toveren, dan kan de beurs in een overmoedige roes geraken. Maar we zien de hausse niet direct tot boven 160 euro gaan. Op dat niveau ligt een stevige weerstand. Gebeurt het toch, dan moet u misschien de aandelen leveren. U ontvangt dan 160 euro per aandeel en behoudt de premie van 10,10 euro. Samen is dat een goede 10 procent meer dan de huidige beurskoers.


Gekochte put

Koop de put september 2019 Barco met uitoefenprijs 140,00 euro @ 4,40 euro

Maar wat doet u als u geen Barco-aandelen bezit en toch wil meesurfen op een baissebeweging van de koers? U kunt in dat geval een put kunnen kopen. De prijs valt mee als u de vervaldag niet te ver in de toekomst legt. De series tot 20 september ogen interessant. Met de put met uitoefenprijs 140 euro loopt u vooruit op een koersdaling. Een stagnatie van de koers is in dat geval niet voldoende, omdat de tijdswaarde dan uit de premie verdwijnt en de waarde van uw investering zakt. Technisch wacht er pas een steun rond 123 euro. Mocht de aandelenkoers tot dat niveau afglijden, dan wordt dat contract minstens 17 euro waard. Uw investering is dan vier keer meer waard geworden.

Partner Content