Coca-Cola vervangt Lafarge

De megafusie tussen Lafarge en Holcim is een verstandshuwelijk.

De megafusie tussen Lafarge en Holcim is een uitstekende zaak voor de aandeelhouders van Lafarge. De Fransen kampten met een hoge schuldenlast, een traag herstel van de resultaten en een gehalveerd dividend – een verstandshuwelijk dus. Maar het kan gemakkelijk een jaar duren eer de transactie wordt afgerond, met de bijbehorende onzekerheid over de goedkeuring. Daarom hebben we een verkooplimiet gesteld voor de Lafarge-aandelen, na de forse koersstijging van de jongste weken.

Het momenteel weinig geliefde Coca-Cola Company is onze favoriet om Lafarge te vervangen (zie ook IB12B14). Op dinsdag 15 april worden de kwartaalcijfers bekendgemaakt. Vandaar dat we een slag om de arm houden en slechts een eerste belang van 100 aandelen nemen. Na de bekendmaking van de cijfers vullen we dat al dan niet aan.

Diabetespandemie

In het thema vergrijzing is het Deense Novo Nordisk het aandeel dat de afgelopen maand het beste op dreef was. Wie Novo Nordisk zegt, zegt diabetes. Van de groepsomzet kwam vorig jaar 78% van de 83,5 miljard Deense kronen (DKK) uit diabetesbehandelingen. De omzetgroei van 7% over 2013 lijkt vrij bescheiden, aangezien we volgens specialisten midden in een diabetespandemie zijn terechtgekomen. Maar het Deense farmabedrijf had last van de sterke eigen munt. Voor dit jaar mikt de grootste speler ter wereld op de diabetesmarkt opnieuw op een groei van de omzet en van de bedrijfswinst in de buurt van 10% in lokale munt.

De cijfers voor het eerste kwartaal worden op 1 mei bekendgemaakt. De groei moet verder komen van Victoza, maar ook meer en meer van Tresiba, een nieuwe langwerkende insuline die al in Europa, Japan en Mexico tot de markt is toegelaten, maar voorlopig werd afgekeurd voor de Amerikaanse markt. De kwartaalcijfers worden bekendgemaakt op 1 mei. We behouden onze positie (rating 2B).

Partner Content