Grotere positie in Inditex

Met de eerstekwartaalcijfers van het boekjaar 2014-2015 (afsluitdatum 31 januari) heeft Inditex meer dan aan de verwachtingen voldaan.

Inditex is de groep boven de succesvolle kledingketen Zara. Er zijn wereldwijd 1800 Zara-winkels op zorgvuldig uitgekozen plaatsen in populaire steden in 88 landen. De groep bestaat uit acht merken, met naast Zara ook Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home (bed- en badlinnen) en Uterqüe.

De omzet in de periode februari-april bedroeg 3,75 miljard EUR, of 4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij constante wisselkoersen (zonder het effect van de sterkere euro) was sprake van een omzetstijging met 11%. Het zakencijfer lag licht onder de analistenconsensus van 3,8 miljard EUR, maar het resultaat kwam dan weer uit boven de verwachtingen, met 732 miljoen EUR bedrijfskasstroom (ebitda), tegenover een gemiddelde analistenverwachting van 727 miljoen EUR, en een nettowinst van 406 miljoen EUR, tegenover een analistenconsensus van 391 miljoen EUR.

Ook voor het lopende tweede kwartaal (periode mei-juli) is het bedrijf optimistisch. Het bevestigt de verwachte omzetgroei van 11% (bij constante wisselkoersen) voor de periode van 1 februari tot en met 8 juni.

Bijkopen

De aandeelhouders werden getrakteerd op de mededeling dat het aandeel op 25 juli in vijven wordt gesplitst. Inditex is zonder discussie topkwaliteit. We mikken op minstens 10% organische groei (zonder overnames) voor nog vele jaren. We zijn gerustgesteld door de kwartaalcijfers; vandaar dat we de positie in de voorbeeldportefeuille optrekken van 25 naar 40 aandelen (rating 1B).

Partner Content