Lumina Copper veert op

Begin deze week zagen we plots een enorme opleving van de koers van Lumina Copper.

Tegenover de slotkoers vorige week vrijdag (6/9) stond het aandeel van Lumina Copper begin deze week na één sessie en één uur handel plots 1 EUR of 25% hoger. Bovendien werd dat koersherstel door stevige volumes ondersteund. De jongste maanden werden gemiddeld 50.000 à 60.000 stukken per dag verhandeld. Afgelopen dinsdag gingen alleen al in het eerste uur meer dan 100.000 stukken van de hand. Maar dan bleek de aankoopwoede weer bekoeld. Blijkbaar gaat het om één partij die in actie is gekomen, maar navraag leverde niet meteen een verklaring op. Er heeft zich geen kandidaat-koper voor het Argentijnse Taca Taca-project gemeld bij de referentieaandeelhouder Lumina Capital en een fraai bod uitgebracht.

Zo’n bod is niet meteen te verwachten, vlak voor de Argentijnse parlementsverkiezingen in oktober. Die zouden de katalysator moeten zijn van een ommekeer in het economische beleid, dat een stuk bedrijfsvriendelijker wordt, want zeker buitenlandse investeringen worden nu sterk ontmoedigd. Maar blijkbaar beweegt er toch redelijk wat en staat al meer bedrijfsvriendelijke wetgeving voor de olie- en gassector op het programma, die mogelijk wordt uitgebreid naar de mijnbouwsector. Ook is er de vaststelling dat de basismetalen, zoals koper, opnieuw wat beter in de markt liggen door betere macro-economische cijfers voor China de jongste weken.

We blijven mikken op een goede afloop: de verkoop van het Taca Taca-project tegen een beduidend hogere prijs dan de huidige beurskapitalisatie (circa 200 miljoen CAD). Vandaar geven we het advies ‘koopwaardig’ (rating 1C). De jongste dagen hebben nog eens geleerd dat de koers aan forse schommelingen onderhevig kan zijn. De bijgekochte 250 aandelen tegen 4 CAD hadden we met meer dan 25% kunnen verkopen, en dat in amper twee weken tijd als er een verkooplimiet had uitgestaan. Vandaar dat we dat nu wel doen, mocht de koers op korte termijn opnieuw fors opveren.

Partner Content