K+S oppikken op een lage bodem

© iStock
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De droge zomer heeft K+S parten gespeeld. Omdat we denken dat al veel slechts nieuws in de koers is verwerkt, lopen we vooruit op goed nieuws.

K+S is een beursgenoteerd Duits aandeel uit de meststoffenhandel. Het letterwoord staat voor Kali und Salz (kalium en zout). K+S heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug. Dat is te merken aan de beurskoers van het aandeel. Eind 2010 kostte het nog 56 euro op de beurs van Frankfurt. Maar dan ging het snel bergafwaarts. Met een dieptepunt van 18 euro in augustus 2013. Dat is ongeveer de huidige koers.

De droge zomer heeft K+S parten gespeeld. Door de lage waterstand van de Werra-rivier in Duitsland kon er geen afvalwater worden geloosd, waardoor de productie van meststoffen werd stilgelegd. Dat zal een negatieve impact van 80 miljoen euro op de cijfers van het derde kwartaal hebben. Maar beleggen is vooruitkijken. We denken dat al veel slecht nieuws in de koers is verwerkt. We lopen vooruit op goed nieuws en schrijven een putoptie met een vervaldag over iets meer dan een half jaar.


Geschreven put

Schrijf de put K+S maart 2019 met uitoefenprijs 20,00 euro @ 2,35 euro

De technische analyse geeft aan dat zich rond 20 euro een weerstandzone bevindt. Dat is zo’n 10 procent boven de huidige koers. Als die het begeeft, kan het makkelijk tot 23 euro gaan en daarna zelfs tot 26 euro. Maar voor dit contract moet de koersstijging zelfs niet zo hevig zijn. Als het niveau van 20 euro wordt bereikt, halen we de grootst mogelijke winst, namelijk de ontvangen premie van 2,35 euro. Het symbool voor dit contract is SDF P 15/03/2019 20.00. Wie de mogelijke winst niet hoog genoeg vindt, verwijzen we naar hetzelfde contract maar met uitoefenprijs 22 euro. De schrijver daarvan kan 4,25 euro premie binnenhalen als de aandelenkoers stijgt met ongeveer 20 procent.


Gekochte call

Koop de call K+S december 2018 met uitoefenprijs 18,50 euro @ 0,60 euro

Ook het kopen van een eenvoudige call is nog zo gek niet. Calls op dit aandeel zijn momenteel erg goedkoop. Vanaf een beperkte koersstijging van het aandeel tot 19,10 euro (18,50 + 0,60) zit u al in de winst. Gaat het richting weerstand op 23 euro, dan is dit contract minstens 4,50 euro waard. Dat zou een verachtvoudiging van de inzet inhouden.

Partner Content