Microsoft onder druk

© Belga

Beleggers hebben de goede cijfers van de technologiereus niet op gejuich onthaald. We spelen in op een neerwaartse trend.

Net zoals bij Amazon, zorgen de clouddivisies ook bij Microsoft voor een forse stijging van de winst. Daardoor wist de softwarereus de analistenverwachtingen te verslaan. De nettowinst steeg met 34 procent tot 8,8 miljard dollar. Dat is 1,14 dollar per aandeel en fors hoger dan de 7,46 miljard dollar, of 0,94 dollar, die analisten gemiddeld voorspelden. Ook de omzet viel met 29,1 miljard dollar hoger uit dan verwacht.

Eigenaardig, maar op de beurs werden de cijfers niet op gejuich onthaald. Vlak voor de bekendmaking van de resultaten verloor het aandeel al 5,3 procent. Het volgt daarmee de vrijwel algemene trend van de technologiesector op Wall Street. Die staat al een tijdje onder druk. De dreigende handelsoorlog, met vooral China, verontrust veel beleggers. Net nu de situatie wat leek te bekoelen, gooit de Amerikaanse president Donald Trump weer olie op het vuur. Volgens hem zijn nieuwe sancties, hogere douanetarieven, nog slechts een kwestie van weken.

Ook de CEO van Microsoft, Satya Nadella, vertrouwt het zaakje niet. De man heeft onlangs voor 35,9 miljoen dollar aandelen Microsoft verkocht. Daarmee deed Nadella 328.000 aandelen, ongeveer een derde van zijn belang in Microsoft, van de hand tegen 109,44 dollar per stuk. De topman heeft nu nog 778.596 aandelen. Als hij het vertrouwen verliest, dan gaat ook bij ons het alarm af. We kiezen de neerwaartse trend en kopen een put.

Koop de put 15 maart 2019 met uitoefenprijs 95,00 dollar @ 3,82 dollar

Rond de uitoefenprijs van 95 dollar ligt een steunzone. Als die het begeeft, liggen veel lagere koersen in het verschiet. Dat is zo’n 5 procent onder de huidige koers. Het aandeel werd de voorbije maand al meer dan 12 procent goedkoper. We hebben tijd gekocht tot 15 maart 2019, iets minder dan vijf maanden. Dat moet volstaan om van de baissetrend te profiteren.

Beleggers die aandelen Microsoft bezitten, kunnen ook inspelen op een verdere verzwakking door calls te schrijven.

Schrijf de call 15 maart 2019 met uitoefenprijs 95,00 dollar @ 12,45 dollar

Voor dit contract ontvangen we 12,45 dollar: een rendement van meer dan 12 procent in nog geen vijf maanden. Calls op technologieaandelen zijn nog altijd duur na de forse koersstijging van de voorbije maanden. Met deze geschreven positie proberen we daarvan te profiteren. We lopen pas gevaar de aandelen te moeten leveren tegen 95 dollar als de koers weer begint te stijgen. We verwachten dat de komende maanden niet, maar in deze materie is niets zeker. We incasseren dan 107,45 dollar per aandeel. Dat is nog altijd meer dan 5 procent boven de huidige aandelenkoers.

Partner Content