Dit jaar viert de Bel-20, de Belgische sterindex, zijn dertigste verjaardag. Danny Reweghs vergelijkt de huidige samenstelling met die van 30 jaar geleden. Daar komen enkele verrassende vaststellingen uit naar voor, ook wat betreft de rendementen.Als aandeel van de week bespreekt Danny Reweghs de Belgische staaldraadproducent Bekaert. Het aandeel heeft er al een sterke opwaartse rit op zitten, maar die is op stevige fundamenten gebouwd.

De centrale banken en overheden hebben een moeilijke evenwichtsoefening te maken met gevolgen voor de groei, rente, inflatie en overheidsschulden. Dat mist zijn effect niet op de markten. Danny Reweghs schept duidelijkheid om door de markttumult heen te zien. Het Belgische postbedrijf BPost is kop van jut. De resultaten van 2020 waren slecht en de CEO is aan de deur gezet. Wat moeten beleggers daarvan denken.

Jef Poortmans

Deze week neemt Danny Reweghs, directeur strategie bij Inside Beleggen, het aandeel van de Chinese internetreus Alibaba en het succes van chipproducent Melexis onder de loep.