Naast de coronacrisis die een kortstondige terugval in de verkoop betekende, hebben autobouwers een veel grotere uitdaging om de wagens die zij produceren zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken. Elektrisch rijden is de nieuwe mantra bij de Volkswagens, BMW's en Toyota's van deze wereld. Die zijn allemaal volop hun productieprocessen en wagenmodellen aan het bijsturen.

Danny Reweghs schetst wat dat betekent voor de sector en welke gevolgen dat heeft voor de beursprestaties van de autobouwers. Daarna licht hij er drie uit die momenteel interessant kunnen zijn voor beleggers.

Met het aandeel van de week Melexis zitten we in hetzelfde vaarwater als de autoconstructeurs. Naar verluidt heeft elke wagen 14 Melexis-sensoren of -chips ingebouwd. De kwartaalresultaten van de Belgische beurslieveling waren ongezien sterk. Dat is ook af te lezen uit de koers.

Naast de coronacrisis die een kortstondige terugval in de verkoop betekende, hebben autobouwers een veel grotere uitdaging om de wagens die zij produceren zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken. Elektrisch rijden is de nieuwe mantra bij de Volkswagens, BMW's en Toyota's van deze wereld. Die zijn allemaal volop hun productieprocessen en wagenmodellen aan het bijsturen. Danny Reweghs schetst wat dat betekent voor de sector en welke gevolgen dat heeft voor de beursprestaties van de autobouwers. Daarna licht hij er drie uit die momenteel interessant kunnen zijn voor beleggers.Met het aandeel van de week Melexis zitten we in hetzelfde vaarwater als de autoconstructeurs. Naar verluidt heeft elke wagen 14 Melexis-sensoren of -chips ingebouwd. De kwartaalresultaten van de Belgische beurslieveling waren ongezien sterk. Dat is ook af te lezen uit de koers.