De waarderingen van de aandelenmarkten staan ongezien hoog. Veel opwaarts potentieel zit er niet meer in, waardoor sommige beleggers misschien wel denken er op tijd uit te kunnen stappen om zo de volgende correctie te vermijden.

Volgens Duncan Lamont, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder Schröders, is dat geen goed idee. In de afgelopen 140 jaar keek hij naar periodes waarin aandelen zo duur stonden als nu, en of het geloond zou hebben op die momenten uit te stappen? Kort antwoord: nee!

Daarmee zouden beleggers belangrijke koersstijgingen zijn misgelopen. Want, zo blijkt, aandelenmarkten die duur zijn kunnen altijd nog duurder worden.

De waarderingen van de aandelenmarkten staan ongezien hoog. Veel opwaarts potentieel zit er niet meer in, waardoor sommige beleggers misschien wel denken er op tijd uit te kunnen stappen om zo de volgende correctie te vermijden. Volgens Duncan Lamont, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder Schröders, is dat geen goed idee. In de afgelopen 140 jaar keek hij naar periodes waarin aandelen zo duur stonden als nu, en of het geloond zou hebben op die momenten uit te stappen? Kort antwoord: nee! Daarmee zouden beleggers belangrijke koersstijgingen zijn misgelopen. Want, zo blijkt, aandelenmarkten die duur zijn kunnen altijd nog duurder worden.