Een jaar na de uitbraak van het coronavirus in China lijkt de Chinese economie helemaal hersteld. Afgelopen kwartaal bedroeg de economische groei er 6,5 procent. In 2021 zou dat 9 procent zijn. De handelsoorlog met de VS loopt nog, maar de toon is anders. Dat alles brent mee dat de Chinese beurs een van de beste prestaties van het afgelopen jaar heeft neergezet.

De Belgische luierfrabrikant Ontex gaat het minder goed af. In haar eerste analistencall mocht de nieuwe CEO Esther Berrozpe de slechte resultaten van 2020 uitleggen en sombere vooruitzichten voor 2021 aankondigen. Maar ondanks de beurseactie die het aandeel fel naar beneden stuurde, is de hoop voor Ontex niet volledig verloren.

Om nooit een aflevering van de Inside Podcast te missen, kunt u zich abonneren via

Een jaar na de uitbraak van het coronavirus in China lijkt de Chinese economie helemaal hersteld. Afgelopen kwartaal bedroeg de economische groei er 6,5 procent. In 2021 zou dat 9 procent zijn. De handelsoorlog met de VS loopt nog, maar de toon is anders. Dat alles brent mee dat de Chinese beurs een van de beste prestaties van het afgelopen jaar heeft neergezet.De Belgische luierfrabrikant Ontex gaat het minder goed af. In haar eerste analistencall mocht de nieuwe CEO Esther Berrozpe de slechte resultaten van 2020 uitleggen en sombere vooruitzichten voor 2021 aankondigen. Maar ondanks de beurseactie die het aandeel fel naar beneden stuurde, is de hoop voor Ontex niet volledig verloren.