De Chinese aandelenbeurzen zijn fel gedaald de afgelopen weken. Dat ligt in lijn met de mindere prestaties die ze sinds begin dit jaar neerzetten en met de onverwachte inmenging van de Chinese overheid in een aantal sectoren. Danny Reweghs vertelt wat er gaande is en hoe beleggers moeten omgaan met hun blootstelling aan Chinese aandelen.

De Belgische bank KBC kwam recent met halfjaarresultaten die de verwachtingen overtroffen. Daarbovenop kan het opnieuw aanknopen met haar dividend, dat tijdens corona tijdelijk geschrapt moest worden van de toezichthouder. Dat zorgt voor een positief momentum van de aandelenkoers.

De Chinese aandelenbeurzen zijn fel gedaald de afgelopen weken. Dat ligt in lijn met de mindere prestaties die ze sinds begin dit jaar neerzetten en met de onverwachte inmenging van de Chinese overheid in een aantal sectoren. Danny Reweghs vertelt wat er gaande is en hoe beleggers moeten omgaan met hun blootstelling aan Chinese aandelen. De Belgische bank KBC kwam recent met halfjaarresultaten die de verwachtingen overtroffen. Daarbovenop kan het opnieuw aanknopen met haar dividend, dat tijdens corona tijdelijk geschrapt moest worden van de toezichthouder. Dat zorgt voor een positief momentum van de aandelenkoers.