Na de uitbraak van corona kenden goud en zilver een heuse opwaartse beursrit in de eerste helft van vorig jaar. Sinds afgelopen zomer hebben ze al een deel van die koersstijgingen prijsgegeven. Danny Reweghs bespreekt de recente koersbewegingen van de edelmetalen en kijkt naar de langetermijnperspectieven.

De Belgische olierederij Euronav kwam met eerstekwartaalresultaten. Die benadrukten zeer sterk het cyclische karakten van het aandeel. Danny vergelijkt de resultaten met die van vorig jaar, en somt daarbij enkele lessen op die beleggers daaruit kunnen trekken over hoe ze met dergelijke volatiele bedrijven om kunnen gaan.

Na de uitbraak van corona kenden goud en zilver een heuse opwaartse beursrit in de eerste helft van vorig jaar. Sinds afgelopen zomer hebben ze al een deel van die koersstijgingen prijsgegeven. Danny Reweghs bespreekt de recente koersbewegingen van de edelmetalen en kijkt naar de langetermijnperspectieven. De Belgische olierederij Euronav kwam met eerstekwartaalresultaten. Die benadrukten zeer sterk het cyclische karakten van het aandeel. Danny vergelijkt de resultaten met die van vorig jaar, en somt daarbij enkele lessen op die beleggers daaruit kunnen trekken over hoe ze met dergelijke volatiele bedrijven om kunnen gaan.