Winst, daar lijkt het allemaal om te draaien bij beleggen en de beurs. Maar dat is een illusie, zo blijkt uit deze aflevering van de zomerpdcast. Winst is belangrijk, maar het is uiteindelijk een puur boekhoudkundig gegeven en daarmee vatbaar voor misvattingen en manipulatie. De vrije kasstroom is waar het werkelijk om gaat bij beursgenoteerde bedrijven.

Danny Reweghs legt uit waarom die free cashflow zeker zo belangrijk is als winst en hoe beleggers daar zicht op kunnen krijgen bij de bedrijven waarin ze willen beleggen. Daarnaast zoomt hij in op een paar extra rendementsratio's die qua belang zeker naast de nettowinst mogen staan.

Winst, daar lijkt het allemaal om te draaien bij beleggen en de beurs. Maar dat is een illusie, zo blijkt uit deze aflevering van de zomerpdcast. Winst is belangrijk, maar het is uiteindelijk een puur boekhoudkundig gegeven en daarmee vatbaar voor misvattingen en manipulatie. De vrije kasstroom is waar het werkelijk om gaat bij beursgenoteerde bedrijven. Danny Reweghs legt uit waarom die free cashflow zeker zo belangrijk is als winst en hoe beleggers daar zicht op kunnen krijgen bij de bedrijven waarin ze willen beleggen. Daarnaast zoomt hij in op een paar extra rendementsratio's die qua belang zeker naast de nettowinst mogen staan.