AngloGold Ashanti was tussen 2013 en 2017 verlieslatend, maar maakt sinds 2018 opnieuw winst De gouddelver heeft een sterk 2019 achter de rug en zal zich terugtrekken uit Zuid-Afrika en de vrijgekomen middelen elders investeren. Productieonderbrekingen als gevolg van het coronavirus zijn een extra factor van onzekerheid nu het management amper enkele weken na de publicatie van de jaarcijfers de prognoses voor 2020 al moest intrekken.

Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

Het rendement van het goedkoopste edelmetaal is sinds begin dit jaar nog altijd zwaar negatief (-20%).

Toen Picanol in 2014 referentieaandeelhouder werd van Tessenderlo Group, fronsten heel wat analisten en investeerders de wenkbrauwen. Waar was de complementariteit? Maar sterke man Luc Tack wou net diversificatie om de cycliciteit die de weefmachinebusiness van de Picanol-groep kenmerkt, af te remmen. De resultaten van 2019 bewijzen het grote gelijk van de topman en referentieaandeelhouder.